Vackert svart hår det naturliga sättet

Rörelsen mot naturligt svart hår återfår sin fart, och hår som är fritt från förlängningar, väver och uträtning behandlingar, är allmänt omfamnas. Vi har dock fått ett arv som, för många av oss, naturligt hår bärs utan förbättringar har blivit ett komplext val både socialt och politiskt. Tanken att hår kan ses som ett politiskt uttalande är ett främmande begrepp för många utanför vår kultur.

För människor som inte är av färg, hår är en enkel sak – bära det hur du vill, men för oss, det är mycket mer komplicerat.

Afros historia
Sedan de tidigaste afrikanska samhällena har håret burits för att återspegla bärarens familjebakgrund, stam och social station, och flätas på ett stamspecifikt sätt för strid, sorg, fest med mera. Många trodde att håret på grund av sin position ovanpå huvuden fungerade som en kanal för andlig kommunikation, och som sådan var det, och är fortfarande, kraftigt värderat.

Mellan 15- 20-talet, det är den accepterade uppskattningen att 11.640.000 afrikaner togs från sina hem på grund av slavhandeln, och även om de inte tillåtet att ta mycket med dem, höll de sina traditioner och seder nära, tillsammans med sina breda tandade Kammar. Men i en avsiktlig handling av avhumanisering, många slavar var tvungna att få sina huvuden rakade i ett försök att skilja dem från deras arv, kultur och individuella identitet.

Efter slaveriavskaffades i Amerika 1865, många människor kände sig pressade att passa in i mainstream, icke-färgade samhället, försöker undvika den efterföljande efter utmärning förföljelse och diskriminering, och ”blanda in”. Svart hår jämnades ut och rätades med otroligt hårda, hårbotten brinnande kemikalier, så var en önskan att kamoufleras och att gå om sina liv obemärkt. Slutligen, av nödvändighet, specialiserade peruker ritades och produceras av Madame CJ Walker, en entreprenöriell svart kvinna.

Under medborgarrättsrörelsen på 1960-talet blev naturligt hår än en gång en symbol för frihet, egenmakt och stolthet. Svarta människor kände inte längre behovet av att gömma sig och smälta in i det vanliga samhället, och Afro frisyr blev en protest mot rassegregation och förtryck. Även om civilrättslagen från 1964 förhindrade diskriminering på grund av bland annat färg, ras och nationellt ursprung var det fortfarande ett problem för många människor.

När, 1976, Beverly Jenkins fick höra av sin arbetsgivare, Blue Cross att på grund av hennes Afro, hon kunde aldrig representera företaget, lämnade hon in ett landmärke fall med hänvisning till rasdiskriminering. Jenkins mot Blue Cross Mutual Hospital Insurance fastställt att afros skyddas enligt avdelning VII i civilrättslagen! Men även i dag, många domstolar fortfarande hitta sätt att diskriminera, hävdar att naturliga Afro hår är en egenskap som kan ändras, och de har rätt, kan det, men som rabatter vår historia, kultur och val!

I år har Kalifornien just blivit den första staten i landet att förbjuda diskriminering av människor av färg baserat på hår konsistens eller stil.

Hur man tar hand om ditt naturliga svarta hår
Det råder ingen tvekan om att, trots att underbart svart och vacker, vårt naturliga hår kan vara svårt att hålla frisk och återfuktad. Det kan bryta av, skadas och är långsam att växa, men med lite hjälp, naturlig hårvård för naturligt hår är lätt.

En av de mest fördelaktiga saker du kan göra för ditt hår är en två gånger i veckan oljebehandling och arganolja är idealisk för detta. Du kan upptäcka den bästa arganoljan för ditt naturliga svarta hår på YouFro.

Värm upp ett par matskedar olja genom att placera dem i en skål, och sedan sätta den skålen inuti en annan. Häll varmt vatten i den yttre skålen, så att oljan kan värmas försiktigt. Testa temperaturen innan du försiktigt masserar den genom håret från hårbotten till tipsen. Håll massera i flera minuter eftersom detta ökar blodtillförseln till hårbotten, förbättra hälsan hos dina hårsäckar. När du är klar, linda huvudet i en varm handduk. Värmen uppmuntrar håraxlarna att absorbera oljan, vilket resulterar i att de blir smidiga, glänsande och återfuktade. Lämna oljan på håret så länge som möjligt – även om du kanske vill byta ut handduken med polyeten wrap för en hela natten, innan sköljning och tvätt som vanligt.

Du bör börja märka fördelarna efter två eller tre behandlingar, med ditt hår ser bouncy, lätt att hantera och full av hälsa. Du kan tacka mig senare!

Leave a Comment