Skapa en Back-to-the-60s Glam frisyr

60-talet var en berusande tid för experiment, sexuell frihet och medborgerliga rättigheter helt och hållet. En hel del sociala och politiska omvälvningar var sjudande och reflekterade sig i musik, konst och samhälle av tiden, och det visade i popkulturen som uppstod ur tidsandan.

Men vi är inte här för att prata om det. Vi är här för att prata om en sak som präglade 60-talet – frisyrer.

60-talet handlade egentligen om det stora håret. Typ, riktigt stort hår.

Kvinnors frisyrer präglades av volym, lyft och mycket attityd, men ändå utstrålar enkel klass och kvinnlighet som fortfarande gör frisyrer av forna tidlösa.

Afros.

De korta bobs.

Bouffanten.

Alla dessa frisyrer är kännetecken på 60-talet som fortfarande vänder huvuden till denna dag.

Men kanske inget skriker 60-talet glamour som bikupan updo gör. Det är en ikonisk frisyr som fängslar många till denna dag. Även om denna frisyr kan vara skrämmande för vissa, det är faktiskt ganska lätt att styla om du har rätt verktyg till att börja med.

Så här kanaliserar du din inre Brigitte Bardot.

Steg 1: Applicera rotlyftprodukt jämnt på fuktigt hår
Det allra första du behöver göra är att applicera och spraya ditt fuktiga hår med en rotlyftspray. Se till att sprida det jämnt så att det täcker hela huvudet.

Steg 2: Föna rotlyftprodukt i håret
Nu, med hjälp av en hårtork, applicera rotlyftsprayen i håret och använd lite armbåge fett med en keramisk borste för att volymskata håret. Detta gör att dina rötter att torka separat bort från hårbotten, främja nollgravitation elegans bikupan.

Steg 3: Linda håret runt curling tång
Så fort håret torkas ut, platt linda en sektion runt en mjuk curling tång i ca 8 sekunder.

Steg 4: Pin lockar vid rötterna och kyla ner dem
Fäst dina lockar vid sina rötter och kyl varje avsnitt därefter.

Steg 5: Ta bort sektionerna och retas håret lätt
När dina lås har svalnat, ta bort varje sektion och lätt retas eller backcomb därefter med en borste från rötterna för att skapa ytterligare volym.

PRO TIPS: Ju mer retas och backcombing du gör, desto mer volym och storlek din bikupa kommer att ha.

Steg 6: Samla hår och vrid i en chignon
Därefter borsta försiktigt ditt retade hår bort från ansiktet, samla det och vrid den högt till en chignon, och säkra den på plats med bobby stift som behövs.

Steg 7: Håll bikupan stadigt på plats med en efterbehandling produkt
Låt inte dina ansträngningar gå till spillo. Avsluta din Bardotesque bikupa med en lätt, även spritz av en avslutande hårspray produkt för att hålla din voluminösa bikupa på plats. Börja från framsidan till baksidan och fokusera på att hålla bikupan.

Och det är i grunden det – du har ganska mycket skapat kvintessensen tidlös och chic 60-tals bikupa. Para ihop den med din bästa power-dressing klädsel eller en sexig fest klänning för att utgå som sorglös, lättsam, men evigt glamorös look.

Det är en vintage frisyr som du kan använda för alla tillfällen – oavsett om det är en dag full av möten på kontoret, eller om du gunga det under din nästa flickor utekväll, eller båda – bikupan är här för att stanna.

Leave a Comment