Hur får hårbehandlingar i Turkiet om du är en kvinna

Merparten av tiden människor tänker på män när de tänker på håravfall terapier. Men håravfall är också ett problem för många kvinnor, särskilt hos kvinnor som har nått klimakteriet.

Turkiet är en välkänd plats för håravfall kliniker, och igen, för det mesta hittar du historier om hur män har rest till landet för att få en FUE hårtransplantation förfarande gjort. Verkligheten är dock att det också bra alternativ för kvinnor och många kliniker har behandlingar som är både nonsurgical och kirurgiska som kan arbeta för kvinnor i vissa situationer.

En viktig del av att utveckla någon behandling regim är att ta reda på varför en kvinna förlorar sitt hår. Det finns tillfällen då håravfall är faktiskt resultatet av vissa underliggande medicinska tillstånd såsom en sköldkörtelproblem, antingen hypotyreos eller hypertyreos. Ibland hår är också förlorat på grund av vissa mediciner en kvinna är på. Dessa är alla aspekter som måste undersökas innan ett behandlingsalternativ föreslås.

I andra fall kan kvinnor ha androgenetic alopeci som är den vanligaste orsaken till att män förlorar sitt hår. Hos kvinnor är dock mönstret för håravfall mycket annorlunda och börjar i allmänhet i hårbotten där hårdelarna. Med tiden håret blir mycket tunnare och faktiska kala fläckar som är märkbara kan utvecklas på kvinnans huvud. Detta kanske inte är särskilt uppenbart förrän en kvinna är äldre i ålder, och kan bara vara uppenbart efter 50 års ålder.

Hårtransplantation specialister klassificera kvinnors håravfall i en av tre kategorier på Ludwig skala med typ I är den minsta mängden hår gallring och typ III är mest. Denna alopeci orsakas av hormoner precis som det är hos män, och det finns inte mycket som kan göras för att stoppa processen utan någon typ av ingripande eller behandling.

Icke-kirurgiska behandlingsalternativ för kvinnor
Olika mediciner har utvecklats för att stimulera hårväxt. Vissa kvinnor drar nytta av att använda minoxidil och i vissa fall, antiandrogen aprotorisk atolakton är till hjälp. Emellertid, Det finns variation i hur bra dessa mediciner är för en viss kvinna.

Den spironolakton fungerar bättre än minoxidil när det gäller kvinnor som har polycystiskt ovariesyndrom eftersom detta tillstånd resulterar i ett överskott av androgenhormoner som negativt påverkar tillväxten av hår.

Det finns också PRP terapi som har visat sig vara till stor hjälp för att öka både tillväxt och densitet hårsäckar.

Kirurgiska behandlingsalternativ för kvinnor

Kvinnor som lider av kala fläckar och oroande håravfall kan dra nytta av FUE transplantation metod. Denna process ger mycket lite eller ingen synlig ärrbildning och ger ofta ett bra resultat, särskilt när den används tillsammans med PRP terapi.

Det finns kliniker i Turkiet som specialiserar sig på både icke-kirurgiska och kirurgiska alternativ som FUE. Du kan klicka här för att ta reda på mer om dessa olika alternativ för behandling av din håravfall.

Leave a Comment