Hur bli av med fet hår utan torrschampo

Är du sen till en fest, och ditt hår ser fet ut? Lyckligtvis finns det en massa sätt att bli av med fet hår utan att behöva använda torrschampo! Idag kommer vi att dela med dig topp 9 hacka för att hjälpa dig att bli av med fet hår för när ditt schema är tight, och du har inte råd att bli sen. Utan vidare, låt oss komma in i det.

#1 Toner eller sammandragande
De flesta människor vet inte detta, men toners och sammandragande har alkohol i sitt innehåll, och detta kan vara en livräddare när håret ser fet. Alkoholen från toners och sammandragande är kraftfull nog att hjälpa dig att fixa halta och fett hår på några sekunder. För att göra saker ännu bättre, kan du använda den billigaste sammandragande så länge etiketten säger att den innehåller alkohol. Vi vill belysa det faktum att sammandragande kan vara skadligt för huden. Det är därför du bör använda den som en subtil förklädnad för ditt hår och inte suga håret i den.

#2 majsstärkelse och kakaopulver
En annan cool trick som gör ditt hår ser omedelbart fantastiskt är att använda majsstärkelse. Detta fungerar fantastiskt med ljust hår, men om ditt hår är mörkare, då kan du lägga till lite kakaopulver till mixen så att majsstärkelsen inte sticker ut för mycket bredvid din rot. Vad är bra med denna strategi är det faktum att ditt hår inte bara kommer att se fräsch, men det kommer också att lukta fantastiskt.

#3 Flätor
Om du inte har en sammandragande eller majsstärkelse i ditt hus, då ska du vara glad att veta att det finns ett alternativt sätt som inte kräver några hemliga ”ingredienser.” Du kan alltid fläta håret, och det kommer att se fantastiskt på nolltid. Flätor är kända för att hjälpa till att kamouflera fethår, och nu när du har detta trick i rockärmen, behöver du aldrig oroa dig för fett hår.

#4 Pannband
Är du så sen att du inte behöver fläta håret? Lyckligtvis finns det ett ännu snabbare sätt att dölja fethår. Du kan alltid använda ett pannband för att kamouflera det oljiga håret och få det att se sött ut. På baksidan kan dina rötter sticka ut, och det är därför vi råder dig att använda ett glittrigpannband som kommer att ”stjäla” all uppmärksamhet från rötterna.

#5 blåtork
Visste du att du kan få ditt hår att se ut som det just har tvättats med hjälp av en hårtork? Tricket för att få detta att fungera är att noggrant köra hårttorken medan styling håret med en kam på samma gång. Detta kommer att ge volym till håret, och det kommer att ha att ”just tvättas” ser till det.

#6 Honey
Använda honung på håret kan verka lite för galen i början, men du måste prova det att tro det. Blanda honung med några droppar vatten och applicera den sedan på rötterna. Nu, subtilt rengöra dina strängar och se till att bli av med alla rester på din oljiga hårbotten. Vattnet säkerställer att honungen inte längre är klibbig och att det ger ditt hår en enastående hiss. Dessutom bör du inte göra detta när du går till utomhus evenemang eftersom flygande buggar kommer att vara över dig!

#7 retas rötterna
Det värsta fallet av fett hår är när rötterna blir fet. Detta kan hända efter att ha hoppat hårtvätt dag, och inte använda en fet hårbotten schampo för en stund. Medan du använder honung med vatten kanske inte fixa dina rötter, det finns ett snabbt och effektivt sätt att ge ditt hår mer volym så att de oljiga rötterna är väl dolda. Du måste plocka upp små delar av håret och sedan använda en hårspray medan kamma dem. Ditt hår kommer att ha samma volym som när du fönar det efter att ha kommit ut ur duschen.

#8 Top Knut Bun
Ibland har du inte tillräckligt med tid för dessa strategier. Här är där den röriga topp knut bulle kommer in och sparar dagen. Denna frisyr kommer att ge dig ”rörigt utseende” och tack vare bullen, kommer ditt hår har tillräckligt med textur för att dölja fet rötter. Den röriga topp knut bulle är ett användbart vapen att ha i din arsenal!

#9 Blotting Papers
Den sista metoden som vi vill dela med dig är att använda blotting papper. Dessa små objekt är magiska när det gäller kamouflaging fet hår. Du kan använda blotting papper för att köra tillsammans med rötter och hårbotten, och olja från dina rötter kommer att absorberas inuti papperet.

Slutsats
Visst, fett hår är irriterande, men det behöver inte förstöra din dag. Om du följer stegen i denna artikel kan du kraftigt minska mängden fett i håret utan att behöva använda ett torrschampo.

Leave a Comment